PROCÉS
Paral.lelament a tot el procés, i amb la doble finalitat de treballar la diversitat lingüística amb Andersen, i fer-los conscients de la importància que han tingut, arreu del món, els seus contes proposem també preparar un mural amb portades de diferents contes d'Andersen. Com?
D'aquesta manera podem treballar la diversitat lingüística alhora que fem que s'adonin de la importància que han tingut els contes d'Andersen per tot el món.
Temporització de les sessions:
La primera sessió hauria de ser col.lectiva, i es tractaria de projectar sobre una pantalla gran la wq de manera que mostressim a tots els alumnes la seva estructura i el seu funcionament.
En les sessions següents treballariem per parelles a l’aula d’informàtica i es tractaria de fer una recerca guiada a partir del full de suport.
Una bona manera de treballar és fer-ho paral·lelament a l’aula d’informàtica i a l’aula ordinària.
Si a l’aula d’informàtica busquem la informació, a l’aula ordinària treballem per tal de:
a- Preparar un mural que, per una banda, reflecteixi la vida de l’autor, els títols dels contes que ha publicat…, i de l’altra aprofundeixi en la trama de cada conte tot explicitant la funció de cada personatge, la moral o significat del conte...
b- Preparar als alumnes en la lectura de diversos contes, amb la finalitat de gravar la narració per la ràdio.
Els recursos d'internet estan especificats en l'apartat del procés
dels alumnes.
Models per treballar els contes
A continuació us presentem una mostra dels contes que nosaltres hem treballat a l’aula de segon. Estan ja resumits i pensats per ser treballats amb els alumnes en grups de 4 o 5 nens.
Podeu veure una petita mostra de com en una escola han treballat la gravació de contes per la ràdio: Quin conte ens contes?